AniCura Dierenziekenhuis Tilburg

Bel 013-5400215

Heupprothese | Kunstheup | Cupless heupprothese Kyon

 

Cupless Hip Kyon VOCTDe nieuwste ontwikkeling met betrekking tot de totale heupprothese is het zogenaamde Cupless Heup Systeem van Kyon. Deze techniek is een doorontwikkeling van de Kyon heupprothese waarbij er geen heupkom geplaatst wordt. 

De totale prothese bestaat uit titanium. De Heupkop, welke hetzelfde formaat heeft als de te vervangen heupkop is bedekt met een diamand-coating. Deze coating ontstaat door op zeer hoge temperatuur gasvormig koolstof onder hoge druk op het titanium aan te brengen. Er ontstaat dan een dunne maar extreem harde, gladde en krasvaste laag op de heupkop welke door het lichaam erg goed wordt geaccepteerd. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat vooral slijtagedeeltjes van het kunststof in de heupkom, polyethyleen, verantwoordelijk zijn voor de loslating van de prothese. Bij het cupless heup systeem is hier dus geen sprake van! De heupkop wordt rechtstreeks in de uitgefreesde heupkom geplaatst Wat door het lichaam erg goed geaccepteerd wordt. Tijdens de revalidatie vergroeit de prothese met het dijbeen in 2 maanden.

 

Vooruitzichten

De resultaten zijn erg goed te noemen, meer dan 95 % van alle dieren met een Cupless Heupprothese van Kyon krijgt een blijvende pijnvrije en normale functie van de heup.

 

Voordelen Cupless heupsysteem Kyon

Geen kunststof > geen kunstofstofpartikels> minimale kans op loslating prothese

Geen cup> geen kans op complicaties van de cup

Geen cup> operatie kost minder tijd

Geen cup> minder kosten

Geen cup> tactiel gevoel in heup blijft ten dele intact

Titanium> geen legeringpartikels welke complicaties geven; titanium wordt door het lichaam volledig geaccepteerd

Heupkop is groter> minder druk in het gewricht

Heupkop heeft anatomisch vorm> gewrichtsvocht kan gewricht smeren> beter functie