AniCura Dierenziekenhuis Tilburg

Bel 013-5400215

  

Digitale röntgenologie | Echo-onderzoek | CT scan | HD onderzoek |ED onderzoek

 

 

TPO VOCTDigitale röntgenologie

Dierenziekenhuis Tilburg maakt gebruik van digitale röntgenologie. Dit systeem heeft verschillende belangrijke voordelen: Beeldkwaliteit (belichting, contrast en resolutie) en beeldidentificatie zijn sterk verbeterd. Beelden kunnen mbv computerprogramma geoptimaliseerd worden om maximale informatie uit de opnames te kunnen verkrijgen als. De beelden worden volgens de internationale standaard als Dicom bestanden opgeslagen. Deze Dicom-bestanden maken manipulatie van de beelden (nog) onmogelijk. Het gehele proces is milieuvriendelijk! Beelden kunnen gemakkelijk opgeslagen en teruggevonden worden. De verwijzend dierenarts en eigenaar kunnen kopieën van de beelden via een internetlink of email ontvangen.

Dierenziekenhuis Tilburg voert röntgenonderzoek uit in het kader van de georganiseerde bestrijding van o.a. heupdysplasie en elleboogdysplasie in o.a.Nederland, Belgïe, Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en USA.

  

 

 

 

 

Ct scan hond AniCura

CT- scan

Computer tomografie is een beeldvormende techniek welke gebruik maakt van röntgenstraling. De patient ligt op een tafel welke met een bepaalde snelheid beweegt door een tunnel waarin een röntgenbuis en detector met grote snelheid ronddraaien. Met deze techniek wordt de doorlaatbaarheid van het onderzochte lichaamsdeel voor de gebruikte straling vanuit een groot aantal hoeken rondom in dunne „plakjes” gemeten, waarna een computer uit de resultaten een driedimensionale weergave van het onderzochte lichaamsdeel opbouwt. Door toediening van contrastmateriaal kan de zichtbaarheid van bepaalde structuren worden vergroot. Het is van groot belang dat voorafgaand aan een CT scan er altijd vooraf een deskundig onderzoek wordt gedaan door de behandelende dierenarts. Het klinisch onderzoek bepaalt immers welk onderzoek van welk lichaamsdeel nodig is om een diagnose te kunnen stellen.

Tijdens een CT onderzoek moet een dier gedurende korte tijd volledig stil liggen, zodat een narcose onvermijdelijk is. Omdat de CT scan gebruik maakt van röntgenstraling mag tijdens het onderzoek niemand in de directe omgeving zijn. Een dierenarts is tijdens het onderzoek aanwezig achter een zogenaamde loodwand om de patiënt in de gaten te houden en de scanner te bedienen. Het scanproces zelf duurt over het algemeen minder dan 30minuten.Voor de bewerking en beoordeling van de onderzoek is tijd nodig. Afhankelijk van de situatie zal de uitslag van het onderzoek over het algemeen beschikbaar zijn binnen enkele uren en maximaal 24 uur. Alle onderzoeken worden voor extra beoordeling digitaal doorgezonden aan experts op het gebied van de medische beeldvorming: Prof Dr. I Gielen en Prof. Dr. H van Bree van de Rijksuniversiteit Gent.

 

Philps sparq echo

Echo-onderzoek

Ultrageluid of Echo-onderzoek is van groot belang bij het onderzoeken van oa spieren, pezen en banden.